Mod yapmak için “TXD WORKSHOP VE İMG TOOL” programlarının nasıl kullanılacağından bahsetmek istiyorum tabi ki resimli olarak.
Arkadaşlar ilk olarak Txd Workshop programını açalım ve aşağıda gördüğünüz resimdeki 1 nolu işaretli yere tıklayınız(Open IMG) daha sonra GTA:VC ‘ye mi yoksa GTA:SA ‘ya mı hangisine mod yapacaksanız onun olduğu klasöre gidip models klasörünün içindeki gta3.img dosyasını seçeriz ve “AÇ” a basarız(işaret2)
Daha sonra açılan IMG dosyasının içindeki txd’lerden hangisini değiştirmek istiyorsanız seçiniz ben örnek olarak “ stretch.txd” dosyasını seçtim(kırmızı işaretli yer)
Değiştirmek istediğiniz “Compressed” dosyasını (üsteki resimde sarı renkli işaret) seçerek
Import’ a (mavi işaretli yer) basarız, açılan pencerede 512x512 bir .bmp .tga .png formatlarında bir dosyayı (bu oraya koyacağınız resim olcak) seçerek “AÇ” butonuna basarız.(kırmızı işaretli yer).
Not: Oradaki her şeyi bu şekilde değiştirebilirsiniz.
Değiştirmek istedğiniz hersey bittiğinde “Save TXD” ye (yeşil işaretli yer) basarak kaydedebilirsiniz.
Gelelim bu yaptığınız modu oyuna aktarmaya;
Değiştirdiğimiz TXD’ye sağ tıklayıp Export diyoruz karşımıza çıkan pencerede masaüstünü seçiyoruz ondan sonra “KAYDET” butonuna (siyah işaretli yer) basıyoruz ve TXD Workshop programından çıkıyoruz.
İMG TOOL programını açalım, File > Open (Ctrl L)’ye girelim.
Açılan pencereden GTA:SA yada :GTA:VC (hangisine mod yaptıysanız) onun olduğu klasörü seçin ve models klasörüne girin ordan gta3.img dosyasını işaretleyin “Aç” (siyah işaretli yer) basın.
Sonra Edit > Find (F2) e basın açılan pencerede mod yaptığınız TXD’nin adını yazınız, “Sonrakini Bul”(siyah işaretli yer) basınız.
Bulunan TXD’ye sağ tıklayıp “Raplace” ye basınız.
Açılan pencerede masaüstüne gelip TXD WORKSHOP’da kaydettiğimiz dosyayı seçip “AÇ” a basınız.
Modunuz yüklenmiştir hayırlı uğurlu olsun.
Anlatım, Resimler : Özgür
Önemli NOT:
Alıntı.
DOWNLOAD SORUNU YASAYANLAR ICIN 2 PROGRAMIDA KENDI SUNUCUMA ATTIM RAHAT RAHAT HIC BIR SIKINTI CEKMEDEN DOWNLOAD EDEBILIRSINIZ KOLAY GELSIN
Img TooLs Download:
http://grandtheftauto.filefront.com/file/IMG_Tool;44920Txd WorkShop Download
http://www.thegtaplace.com/downloads/f722-txd-workshop-4-0b